Piftie de cocos

de Denissa in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2011 | 8393 vizualizari

 

Cocosul este bio, crescut de noi.

 

INGREDIENTE

  • carne de cocos (pulpe, aripi)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • sare
  • gelatina(daca este cazul)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos:

Se spala bine carnea si se portioneaza. Se pune la fiert in apa rece impreuna cu morcovii si ceapa si putina sare sau vegeta.

Se lasa sa fiarba si se spumeaza. Carnea se fierbe pana cand se desprinde cu usurinta de pe oase.

Apoi se scoate carnea si legumele din oala si se ia carnea de pe oase.

Separat se curata usturoiul (in functie de cat de usturoiata doriti piftia) si se piseaza cu sare. Se adauga in zeama fiarta.

Carnea portionata se pune in boluri mai mici . In zeama in care a fiert carnea se adauga usturoiul pisat si se potriveste de sare. Se lasa putin sa ia gust de la usturoi.

Peste carnea din boluri se pune zeama strecurata si se da la rece (nu in frigider, in camara sau balcon)

 

 

TIPS-URI

1

De obicei eu fierb piftia in doua randuri, adica fierb o data las sa se raceasca si apoi se pune la fiert din nou.

2

este bine ca oasele de la pulpele de cocos sa fie sparte sa iasa gelatina din oase

3

Piftia o fierb in oala sub presiune pentru ca se fierbe mai repede.

4

Piftia se poate proba daca este gata daca atunci cand iti inmoi degetele in zeama acestea se lipesc, daca nu se adauga gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Laly 1

13.12.2011, 13:35

Dena,pup o fata dulce

brunetica 1

18.12.2011, 08:27

iami, iami ce bunatate

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 11:55

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piftie de cocos